ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΗΠΕΔΩΝ Greek English

Ιστορία του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου

Στην Αμμόχωστο αυτής της εποχής, ελάχιστοι ήσαν οι οπαδοί του τένις όπου άρχισε να πρωτοπαίζεται επί Αγγλοκρατίας. Το τένις ήταν σχεδόν άγνωστο όπου και οι τότε παίκτες, εθεωρούντο ως νεωτερίζοντες φρενοβλαβείς, διότι στο μέσω του χειμώνα εντείνονταν με άσπρα ρούχα, και τολμούσαν να περιφέρονται στους δρόμους κρατώντας ξύλινες ρακέτες με τις τότε άσπρες μπάλες. Το πρώτο γήπεδο τένις στις αρχές του 1920, στην Αμμοχωστο βρισκόταν στο δασάκι ακριβώς απέναντι από τα Δικαστήρια της Πόλης και ήταν προνόμιο μόνο των Άγγλων. 


Τα Δικαστήρια της Αμμοχώστου το 1920

Στην Κύπρο, ελάχιστα είναι τα Αθλητικά Σωματεία ή οι Αθλητικοί Όμιλοι που έχουν ζωή μεγαλύτερη των 80 ετών. Ανάμεσα σε αυτά, λαμπρή θέση έχει ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου (Ο.Α.Α.), που ιδρύθηκε το 1925 από μία παρέα νεαρών, που αποφάσισε να ιδρύσει έναν Όμιλο Αντισφαίρισης, και θέλοντας να φέρει κάτι καινούριο στην καθημερινότητα εκείνης της εποχής με σκοπό να κεντρίσει το ενδιαφέρον των υπολοίπων. Ο πρώτος αυτός Ελληνικός όμιλος αντισφαίρισης στην Αμμόχωστο είχε την επωνυμία Όμιλος Αντισφαιρίσεως Σαλαμίς με πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο τους κ.κ. Αντρέα Μιχαηλίδη (Πρόεδρο) Μιχαλάκη Χατζηδημητρίου (Γραμματέα) και Σαβέραν Σαβεριάδη (Ταμία). Οι νέοι αυτοί, γόνοι οικογενειών της καλής λεγόμενης κοινωνίας, ήταν οι περισσότεροι αγγλοτραφείς και οι οικογένειές τους είχαν παλαιούς δεσμούς με την Αγγλία. Κατασκεύασαν τότε το δικό τους πρώτο γήπεδο από τσιμέντο ακριβώς στο χώρο όπου σήμερα στεγάζεται το μεγαλοπρεπές οίκημα του Λυκείου Ελληνίδων στην κατεχόμενη σήμερα από τους Τούρκους Αμμόχωστο και είχε 100 μέλη. 


Το Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου όπου στεγαζόταν ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως 

Οι αντισφαιριστές του Ελληνικού αυτού Ομίλου Αντισφαιρίσεως Σαλαμίς κατά καιρούς, μέχρι το 1940, διαγωνίζονταν με τον αντίστοιχο Όμιλο των Άγγλων ο οποίος έφερε την ονομασία English Club. Κατά την περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου, κάθε δραστηριότητα αναστάληκε, λόγω του ότι η Ελλάδα βγήκε στον πόλεμο και τα Ιταλικά αεροπλάνα είχαν αρχίσει να βομβαρδίζουν την Αμμόχωστο. 

Μετά την λήξη του πολέμου το 1945 μεσολαβεί περίοδος ανασυγκρότησης. Τα τότε νεαρά 25 Μέλη του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Σαλαμίς που είχαν συνέλθει σε Γενική Συνέλευση εξέλεξαν το Πρώτο μεταπολεμικό Διοικητικό Συμβούλιο που το αποτελούσαν οι κ.κ. Σώτος Χατζησωτηρίου (Πρόεδρος), Ντίνος Παναγιώτου (Γεν. Γραμματέας), Νίκος Φιαλάς (Ταμίας), Φάνος Θεοδότου και Άντης Κουζάρης (Σύμβουλοι). 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1950, ο Όμιλος γίνεται κέντρο εκδηλώσεων. Το Διοικητικό Συμβούλιο, με την επαναδραστηριοποίηση του Ομίλου προσπάθησε και τελικά πέτυχε να ανοίξει ο Όμιλος στο πλατύτερο κοινό και την αθλούμενη νεολαία αφού είχε επιδιορθώσει το πρώτο γήπεδο και κατασκεύασε και δεύτερο γήπεδο από πρέμιξ στην ανατολική πλευρά του Γ.Σ.Ε.


Το κατεχόμενο γήπεδο του ΓΣΕ όπου στεγαζόταν ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου 

Ο Όμιλος διέκοψε και πάλι την λειτουργία του το 1955 όταν άρχισε ο Κυπριακός Απελευθερωτικός Αγώνας. Με την λήξη του Αγώνα το 1960, ο Όμιλος βρέθηκε και πάλι χωρίς γήπεδα, αφού στο πρώτο κτίστηκε το Οίκημα του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου και το δεύτερο γήπεδο που βρισκόταν στο Γ.Σ.Ε. καταστράφηκε ολοσχερώς. 

Το 1960 ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμμόχωστου μελετούσε την ανέγερση Δημοτικού πάρκου μπροστά από τα προπύλαια του Α’ Ελληνικού Γυμνασίου ο τότε Γενικός Γραμματέας του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου (στην θέση αυτή από το 1938) κος Ντίνος Παναγιώτου οραματίστηκε έναν Όμιλο Αντισφαίρισης που θα γινόταν θεσμός σαν σημαντικός αθλητικός και πολιτιστικός πυρήνας αυτής της πόλης. Πολύ γρήγορα φάνηκε ότι το όραμά του, η έμπνευση που είχε και η πίστη ότι ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αμμοχώστου θα γινόταν ένας θεσμός αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου, ήταν κάτι παραπάνω από εφικτό. Έστειλε γραπτή εισήγηση προς τον τότε φιλοπρόοδο Δήμαρχο Αμμοχώστου κον. Αντρέα Πούγιουρο ζητώντας από αυτόν να μεριμνήσει για εξεύρεση χώρου κατασκευής στο Δημοτικό αυτό πάρκο. Ο κος. Πούγιουρος σε απάντηση του είχε διαβεβαιώσει ότι πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να αναγείρει γήπεδα αντισφαίρισης σε ευθύτερο χρόνο και σε άλλο Δημοτικό χώρο. 


Τα γήπεδα του Ομίλου το 1972 στην περιοχή Αγίας Τριάδας πριν από την Τουρκική Εισβολή 

Η μεγάλη αγάπη προς το άθλημα και η συνεχής προσπάθεια των τότε μελών του Ομίλου με πρωτεργάτες τους κ.κ. Ντίνο Παναγιώτου, Νάκη Χριστοδουλίδη και Ουμβέρτο Μαντοβάνη, έφεραν καρπούς. Ο Δήμος Αμμοχώστου το 1972 παραχώρησε στον Όμιλο μας τα πρώτα δυο γήπεδα από κλέη πλήρως ηλεκτροφωτισμένα και εξοπλισμένα απέναντι από το δημοτικό σχολείο του Αγίου Ιωάννη στην οδό Λουκιανού, κοντά στο ξενοδοχείο Κωνστάντια. Μέσα σε έξι μήνες από την παράδοση των καινούριων γηπέδων τα Μέλη του Ομίλου είχαν φτάσει τα 110, και στην συνέχεια έγινε τροποποίηση του Καταστατικού από τον Νομικό Σύμβουλο του Ομίλου κον. Άντη Σκορδή, καθώς επίσης η εγγραφή του Ομίλου στη δύναμη της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου σε Πλήρες Μέλος και με την νέα του επωνυμία ‘ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ’.

 


Τα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο 

Στόχος πλέον του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν η εκμάθηση της αντισφαίρισης με αξιώσεις όχι μόνο για τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα αλλά και στα Διεθνή. Για το σκοπό αυτό εκλήθη ο άριστος προπονητής κος. Πάνος Νεοφύτου, του οποίου τα λαμπρά αποτελέσματα φάνηκαν σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα αφού είχε παρουσιάσει στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα αντισφαιριστές που απέσπασαν χειροκροτήματα για τα πολύ καλά αποτελέσματα που είχαν φέρει. Ιδιαίτερης εύφημης μνείας είχε κάμει ο τότε προπονητής του Φίλντ Κλαπ κος Γκόρτον για τους τότε έφηβους μας Γιώργο Ντίνου Παναγιώτου και Νάκη Πάμπου Τουμαζή.


Το Οίκημα του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου το 1972


Το Οίκημα του Ομίλου σήμερα εντός της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου

Με αυτά τα αισιόδοξα αποτελέσματα το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείτο από τους κ.κ.Πάνο Χατζηχαμπή (Πρόεδρο) Νάκη Χριστοδουλίδη (Αντιπρόεδρο) Ντίνο Παναγιώτου (Γενικό Γραμματέα) Μίκη Παλμύρη (Ταμία) Άντη Σκορδή, Ρίτα Κυριακίδου και Γιαννάκη Στεφανίδη (Συμβούλους) είχε προγραμματίσει την κάθοδο ξένου προπονητή, ήρθε όμως η βάρβαρη Τουρκική εισβολή του 1974 και ο Όμιλος παίρνει την στράτα της προσφυγιάς όπως έκαναν άλλοι 200,000 Κύπριοι για να ματαιώσει τα σχέδια του και να βρεθεί εκτοπισμένος στη Λεμεσό. Νεκροί, αγνοούμενοι, πρόσφυγες... Πόνος και δάκρυ... Όμως, τα κλάματα δεν ωφελούν άλλο. Η Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου σκουπίζει το δάκρυ του, σηκώνει το κεφάλι ψηλά και τραβά πάλι μπροστά. Έχει τώρα, ένα λόγο παραπάνω να υπάρχει, να αγωνίζεται, να διακριθεί. Είναι η αγαπημένη πόλη που καρτερεί... Στη Λεμεσό, στα ξενοδοχεία, στο Σπόρτινγκ Κλαπ Λεμεσού... Η προσπάθεια είναι δύσκολη. Τα δύσκολα όμως, είναι για τους νικητές. 

Μετά τον εκτοπισμό του Ομίλου το 1974 εκ συμπτώσεως έξι Μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου ευρέθησαν στην Λεμεσό. Σαν πρώτο βήμα το Διοικητικό Συμβούλιο αποτάθηκε στο αδελφό σωματείο Σπόρτιγκ Κλαπ για φιλοξενία και συνεργασία ως προς την προώθηση του αθλήματος. Δυστυχώς όμως αυτό δεν κατέστει δυνατό καθώς ζήτησαν από τα Μέλη του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου όπως εγγραφούν Μέλη του Σπόρτιγκ Κλαπ. Βεβαίως η πρόταση αυτή απερρίφθη και ευθύς αμέσως ο τότε Πρόεδρος κος Ντίνος Παναγιώτου ξεκίνησε αδιάκοπες αλληλογραφίες και συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κον Σπύρο Κυπριανού, την Ομοσπονδία, τον ΚΟΑ, Υπουργούς, Βουλευτές, και Έπαρχους όπου ζητούσε βοήθεια για την ανασύσταση του Ομίλου. Δυστυχώς όμως ο καιρός περνούσε χωρίς να βγαίνει κάτι το θετικό και έτσι ένα-ένα από τα τότε Μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου αποχωρούσαν δηλώνοντας πως ήταν αδύνατη η αναδημιουργία του Ομίλου. Το μόνο Μέλος που παράμεινε μαζί με τον Πρόεδρο ήταν η κα Ρίτα Κυριακίδου που και το 1979 οργάνωσαν ένα χορό στο Ξενοδοχείο Μιραμάρε στην Λεμεσό ο οποίος απέφερε στον Όμιλο το εκπληκτικό ποσό των 3,500 ευρώ.


Αναμφισβήτητα η δημιουργία του Ομίλου στην Λεμεσό ήταν του αείμνηστου τέως Προέδρου κου Ντίνου Παναγιώτου 

Το 1980 ο κος Άδωνης Παπαδόπουλος ενισχύει οικονομικά τον Όμιλο και το Διοικητικό Συμβούλιο τον ανακήρυξε Επίτιμο Μέλος και σε Ευεργέτη του Ομίλου.


Το Επίτιμο Μέλος κος Άδωνης Παπαδόπουλος στα εγκαίνια της επέκτασης του Ομίλου 

Το 1982 φτιάχνει τη δική του προσωρινή έδρα. Από δω θ’ αρχίσει και η μεγάλη πορεία που οδηγεί στην κορυφή του κυπριακού αθλητισμού. Ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής, όπως ο μυθικός φοίνικας που αναγεννάται από την τέφρα του, έτσι και ο Όμιλος με μια χούφτα ανθρώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο, τους κ.κ. Ντίνο Παναγιώτου, Ρίτα Κυριακίδου, Ελενίτσα Ματθαίου, Λούη Σαββίδη, Παύλο Ιακώβου, Αντώνη Τουμαζή και Λία Αρτέμη, με τον άσβεστο πόθο για δημιουργία και με την ενεργητικότητα που τους διακατείχε, με την αγάπη και συμπαράσταση του αθλητικού κόσμου των Αμμοχωστιανών, με την ενεργό συμβολή του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) δια του προέδρου του κου Κίκη Λαζαρίδη και της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ) δια του προέδρου του κου Φίλιου Χριστοδούλου εργάστηκαν με ζήλο και αναγέννησαν τον Όμιλο. 

Την 1ην Οκτωβριου 1982 το Διοικητικό Συμβούλιο παρέδωσε στα μέλη του στην Λεμεσό, δυτικά της Λεωφόρου Νίκου Παττίχη, δύο γήπεδα απο πρέμιξ πλήρως ηλεκτροφωτισμένα καθώς και λίγο αργότερα το ιδιόκτητο οίκημα σε Τουρκοκυπριακή γη (ΕΦΚΑΦ) δυνάμει της συμφωνίας για εκμίσθωση και παραχώρηση που επιτεύχθηκε με την Επιτροπή Διαχείρισης Τουρκοκυπριακή Περιουσιών με την συμβολή του τέως Προέδρου κου Ντίνου Παναγιώτου και του επίσης τέως Βουλευτή και Αμμοχωστιανού κου Αλέξη Γαλανού. Ταυτόχρονα για να αναλάβει προπονητικά καθήκοντα εκλήθη ο Αιγύπτιος προπονητής κος Κάμελ Χασάν όπου και έτσι ξεκίνησε η μεγάλη πορεία του Ομίλου.


Ο τέως Πρόεδρος κος Ντίνος Παναγιωτου επιβλέπει την ανέγερση των γηπέδων 

Τον Δεκέμβριο του 1982 το Διοικητικό Συμβούλιο ανακήρυξε ως Επίτιμο Μέλος τον κον Αλέξη Γαλανό για να τον ευχαριστήσει για τις ενέργειες του. 

Το 1983 μετά την απέλαση του Αιγύπτιου προπονητή το Διοικητικό Συμβούλιο προσέλαβε την κα Ελένη Πηλαβά η οποία εργάστηκε μετά ζήλου για την άνοδο των αθλητών του Ομίλου. Ταυτόχρονα ανάλαβε και η κα Σιέρλευ Τόμσον Μέλος του Ομίλου να προσφέρει τις υπηρεσίες της και μάλιστα αφιλοκερδώς.


Απο την βράβευση αθλητών του Ομίλου το 1983 

Το 1984 το Διοικητικό Συμβούλιο ανακήρυξε σε Επίτιμο Μέλος τον κον Αντρέα Γιαννάκου, τον τέως Έπαρχο Λεμεσού για να τον ευχαριστήσει για τις ενέργειες του για την παραχώρηση του χώρου ανεγέρσεως του Ομίλου. 

Η τότε ανοδική πορεία και η πρόοδος του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου ήταν αναμφισβήτητα δημιούργημα του ακούραστου Προέδρου κου Ντίνου Παναγιώτου και άλλων μελών του Ομίλου που ανάλαβαν την πρωτοβουλία, οι οποίοι με τις φιλότιμες προσπάθειες τους κατόρθωσαν να δημιουργήσουν σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε ένα καταφύγιο άσκησης, ψυχαγωγίας και χαλάρωσης, μακριά από θορύβους και καυσαέρια, με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον σ ‘ένα εξαίρετο χώρο στο κέντρο της Λεμεσού. Αυτό έγινε κατορθωτό χάρη στην οικονομική ενίσχυση των Μέγα Ευεργετών, Ευεργετών και Δωρητών του Ομίλου τους κ.κ. Άδωνη Παπαδόπουλο, Ήτεν Χέρμαν, Στέλιο Μανδρίδη, Φρίξο Τσακιστό, Κώστα Κυθραιώτη, Ιωάννου και Παρασκευαιδη, Άκη Λόρδο, Βάσο Χατζηθεοδοσίου, Αντρέα Καιττάνη, Νίκο Σαρρή, Αδελφούς Τύμβιους, Ελενίτσα Νεοφύτου, Κώστα Κάσσινο, Φώτο Φωτιάδη, Π.Κ Ιωάννου και Υιούς,  Ξενοδοχείο Νίσσι Μπητς, Αδελφοί Χρυσοστόμου, Εταιρία Κάνικα, Νίκο Φιαλά, Μπάχαλα Σιαήλη, Νίκο Πρωτοπαπά, Steven Heinz, και άλλων καθώς και με την μεγάλη συνεισφορά του ΚΟΑ. 

Το 1984 το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείτο από τους κ.κ. Ντίνο Παναγιώτου (Πρόεδρο) Αντρέα Χρίστου (Γενικό Γραμματέα) Κυριάκο Ζησιμο (Ταμία) Λία Αρτέμη, Κρις Γεωργιάδη, Γιώργο Φιαλά, Ρίτα Κυριακίδου και Αλέκο Κολιανδρή (Συμβούλους) προχώρησαν στην πρόσληψη του τότε νεαρού και ταλαντούχου Βέλγου προπονητή κου Τιερύ Ντε-Ντόκερ η οποία θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία για την μετέπειτα εξέλιξη των αθλητών του Ομίλου. 


Ο προπονητής Τιερύ Ντε-Ντόκερ με τά Μέλη του Ομίλου κ.κ Πέτρο Δημητρίου, Αντρέα Τρίττη, Ντίνο Παναγιώτου και Ντίνο Παπαδόπουλο. 


Η αξιότιμη οικογένεια Σαρρή δωρητές του Γηπέδου αρ. 2 

Το 1986 το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείτο από τους κ.κ. Ντίνο Παναγιώτου (Πρόεδρο) Αλέκο Κολιανδρή (Γενικό Γραμματέα) Λούη Σαββίδη (Ταμία) Λία Αρτέμη, Αντρέα Χρίστου, Ρίτα Κυριακίδου και Κύπρο Κυπριανού (Συμβούλους) προχώρησαν με την οικονομική βοήθεια του ΚΟΑ στην κατασκευή άλλων 2 γηπέδων για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση γηπέδων από τα μέλη. Ακολούθησε το τσιμέντομα του προαυλίου και  δημιουργήθηκε ο χώρος στάθμευσης των οχημάτων. Τον ίδιο χρόνο το Διοικητικό Συμβούλιο ανακήρυξε ομόφωνα τον ΚΟΑ σε Μεγάλο Ευεργέτη. 


Ο τέως πρόεδρος του ΚΟΑ κος Ουράνιος Ιωαννίδης από τα εγκαίνια του Γηπέδου αρ.1  δωρεάς της οικογένειας Κώστα Κυθρεωτη. Διακρίνονται οι κ.κ Ντίνος Παναγιώτου, Αρχιμαντδρίτης Νικόλαος Σιδεράς, Έπαρχος Ανδρέας Αγγελίδης, Λουκής Σαββίδης, Παντελάκης Κυριακίδης, Ροδίων Παναγιώτου, Σταύρος Ιωάννου, Αντρέας Καιττάνης κ.ά.

Το 1987 ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου καταλαμβάνει για πρώτη φορά στο Διασωματειακό Πρωτάθλημα την πρώτη θέση στην κατηγορία Γυναικών από τις αθλήτριες Μαρί Μισιρλή και Τζην Ρόπερτσον. Τον ίδιο χρόνο το Διοικητικό Συμβούλιο ανακήρυξε ομόφωνα σε Μεγάλο Ευεργέτη το Επίτιμο Μέλος κον Άδωνη Παπαδόπουλο ο οποίος με τις συνεχείς του μεγαλεπήβολες εισφορές μεταπήδησε από Ευεργέτης σε Μεγάλο Ευεργέτη. 

Το 1988 το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείτο από τους κ.κ. Ντίνο Παναγιώτου (Πρόεδρο) Σταύρο Ιωάννου (Γενικό Γραμματέα) Γιώργο Σεβέρη (Ταμία) Μαρί Μισιρλή, Ρίτα Κυριακίδου, Χέλην Φλωρεντιάδου και Χρίστο Χριστοδούλου (Συμβούλους) προσλαμβάνουν ένα μεγάλο προπονητή τον Τσέχο κον Πάβολ Βράβελ ο όποιος συνέβαλε στα μέγιστα στην εξέλιξη και την πρόοδο της αθλητικής ομάδας του Ομίλου. Αυτό έγινε κατορθωτό και με την κατασκευή άλλων τριών γηπέδων όπου πλέον ο αριθμός των γηπέδων του Ομίλου ανερχόταν συνολικά στα 7 και έτσι μπορούσε να εξυπηρετεί τα μελή και ταυτόχρονα να διαθέτει και γήπεδα μόνο για προπονήσεις. 

Στο τέλος της δεκαετίας του ’80, άρχισε η συστηματική καλλιέργεια του τένις στην αθλητική νεολαία του νησιού όπου και ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης του Ομίλου. Χάρις στη δουλειά που γίνεται εκτός από τον τέως Προέδρο κον. Ντίνο Παναγιώτου είχαν περάσει αρκετά Μέλη όπως τους κ.κ Ρίτα Κυριακίδου, Μαρί Μισιρλή, Λία Αρτέμη, Αντρέας Χρίστου, Χέλην Φλωρεντιάδου και Κυριάκος Ζήσιμος, που έδωσαν αφιλοκερδώς την βοήθεια τους και είχαν βάλει και αυτοί το δικό τους λιθαράκι για να γίνει αυτό που ονομαζόταν Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου αλλά και κυρίως στην ακαδημία για παιδιά (όπου ακολουθήθηκαν μέθοδοι σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα) 

Τον Ιούλιο του 1990 οι Αντισφαιριστές του Ομίλου Μαρίνος Παγδατής και Περσέλλα Ιωαννίδου επιλέχθησαν απο την Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου γαι να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα παίδων που διεξήχθει στην τότε Σοβιετική Ένωση.

Το 1990 ανεγέρθηκε το 8ο γήπεδο του Ομίλου που ήταν εξ'ολοκλήρου δωρεά του κου Κώστα Κυθραιώτη ( Κυθραιωτης Σκυρόδεμα). Ταυτόχρονα ακόμα μια Αμμοχωστιανή εταιρία η οικογένεια Σαρρή ανέλαβε με δικά της έξοδα την ανακαίνιση και επίστρωση ενός υφιστάμενου γηπέδου με πλαστικό χορτοτάπητα. 


Οι τιμηθέντες κος Κώστας Κυθραιώτης και Ελενίτσα Νεοφύτου με τους κ.κ Νικόλαο Σιδερά, Ανδρέα Αγγελίδη, Ουράνιο Ιωαννίδη, Ντίνο Παναγιώτου, Σταύρο Ιωάννου κ.ά. 


Τον Μάρτιο του 1991 το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείτο από τους κ.κ. Ντίνο Παναγιώτου (Πρόεδρο) Αντρέα Καιττάνη (Αντιπρόεδρο) Γιώργο Μισιρλή (Γενικό Γραμματέα) Κυριάκο Ζήσιμο (Ταμία) Δημήτρη Μεταξά, Γιώργο Ιερείδη, Έλενα Παπαδοπούλου, Αντρέα Σολέα και Αγγέλικα Κυριακίδου (Συμβούλους) έκρινε σκόπιμο και προς το συμφέρον του Ομίλου, ανασυγκρότησε και τροποποίησε το Καταστατικό σύμφωνα με τις πρόνοιες του, και αναγράφτηκε από Σύλλογος σε Σωματείο, βάση τον Περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμων 57/1972, με την επωνυμία Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου.


Το Πιστοποιητικό Εγγραφής του Ομίλου σε Σωματείο 


To Διοικητικό Συμβούλιο το 1992 οι κ.κ Κυριάκος Ζήσιμος, Δημητρης Μεταξάς, Μηχάλης Παρασκευάς, Αντρέας Σολέας, Αντρέας Καιττάνης, Ντίνος Παναγιώτου, Γιώργος Μισιρλής, Λία Αρτέμη και Γιώργος Ιερείδης.

 
Στην ηλικία των 6 χρόνων, το καλοκαίρι του 1991, ο Μάρκος Παγδατης άρχισε τα πρώτα του μαθήματα τένις στον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου και παράλληλα γίνεται και η αρχή της αναβίωσης μεγάλων τενιστικών εκδηλώσεων στην Κύπρο. 

Τον Σεπτέμβριο του 1991 διεξάγεται για 1η φορά το Κύπελλο Αφροδίτη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) στον Όμιλο υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ)  της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου για παιδιά κάτω των 18 χρόνων και έλαβαν μέρος αθλητές από 8 ευρωπαϊκές χώρες.


Τα 8 γήπεδα του Ομίλου το 1993 

Τον Οκτώβριο του 1994 με την βοήθεια της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου λειτουργεί για πρώτη φορά το πρόγραμμα Αρχικής Ανάπτυξης και δίνεται η ευκαιρία σε παιδία από 6 μέχρι 9 χρονών να παίρνουν δωρεάν μαθήματα τένις για την εξεύρεση ταλέντων και την προώθηση τους. Ακολούθως προσλαμβάνετε ο Βούλγαρος προπονητής κος. Κρίστιαν Κοστόφ ο όποιος έδωσε νέο χρώμα στα πρωταθλήματα. 

Τον Δεκέμβριο του 1994 καταρτίστηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ως ακολούθως: Ντίνος Παναγιώτου (Πρόεδρος) Νίκος Σαρρής (Αντιπρόεδρος) Σταύρος Ιωάννου (Γενικός Γραμματέας) Κυριάκος Ζήσιμος (Ταμίας) Δημήτρης Μεταξάς, Γιώργος Σεβέρης, Νέτα Βασιλείου, Αντρέας Χρίστου και Νικόλας Μαρσέλλος (Σύμβουλοι) 

Τον Σεπτέμβριο του 1995 διεξάγεται  στο Όμιλο με πολύ μεγάλη επιτυχία για 2η φορά, το Κύπελλο Αφροδίτη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου για παιδιά κάτω των 18 χρόνων και έλαβαν μέρος αθλητές από 10 ευρωπαϊκές χώρες. 

Τον Σεπτέμβριο του 1996 προσλήφθηκε ο προπονητής κος Νικόλας Κωνσταντίνου καθηγητής Σωματικής Αγωγής με ειδικότητα στο τένις και λίγο αργότερα προσλήφθηκε ο προπονητής κος Άκης Ασπρόφτας ο όποιος τον Ιανουάριο 2002 έδωσε την παραίτηση του  και άρχισε εργασία σε άλλον Όμιλο. 

Το 1997 ο κος Ντίνος Παναγιωτου ύστερα από 25χρονη συνεχή θητεία στην Προεδρία του Ομίλου αποχώρησε και τον διαδέχτηκε ο κος  Κώστας Κάσινος. Εκτιμώντας την προσφορά και το έργο που διατέλεσε η Γενική Συνέλευση των Μελών του Ομίλου τον ανακήρυξε Επίτιμο Πρόεδρο όπου και τιμήθηκε για την πολυσχιδή προσφορά του στην κοινωνία και τον αθλητισμό σε ειδική τελετή. 


Ο Πρόεδρος της ΟΑΚ κος Φίλιος Χριστοδούλου χαρίζει αναμνηστικό δώρο στον αποχωρούντα Πρόεδρο κον Ντίνο Παναγιώτου υπο την παρουσία του κου Χρίστου Χριστοδούλου.

Πολλοί είναι αυτοί που συνδέουν το όνομα του κου Ντίνου Παναγιώτου με τον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου και αυτό δεν είναι τυχαίο αν αναλογισθεί κανείς τα επιτεύγματα και την 50 χρόνη προσφορά του στον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου και στην αντισφαίριση γενικότερα. Ο κος Ντίνος Παναγιώτου αναμφίβολα έγραψε ανεπανάληπτη ιστορία. Το έργο του αποτελεί έμπρακτη απόδειξη αγάπης και ενδιαφέροντος για τα κοινά και την αθλητική ιδέα. 

Το 1997 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτιζόταν από τους κ.κ. Κώστα Κάσινο (Πρόεδρο) Μιχάλη Παρασκευά (Αντιπρόεδρο) Σταύρο Ιωάννου (Γενικό Γραμματέα) Σταύρο Ιωαννίδη (Ταμία) Κυριάκο Ζήσιμο, Μίκη Παλμύρη, Δημήτρη Μεταξά, Χρίστο Χριστοδούλου, και Αντρέα Χρίστου (Συμβούλους).


Ο τέως  Πρόεδρος κος Κώστας Κάσινος
 

Τον Μάιο του 1998 ο πρώτος τίτλος αφιερωμένος στην αγαπημένη και αξέχαστη πόλη της Αμμοχώστου. Ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου ανακηρύχτηκε για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του Πρωταθλητής στο Διασωματειακό Πρωτάθλημα. Η επιτυχία αυτή του Ομίλου της Αμμοχώστου ήταν των ανθρώπων του Ομίλου των τελευταίων χρόνων, που με πολλή όρεξη για προσφορά, σωστό προγραμματισμό και συντονισμό όλων των φορέων (Συμβούλιο, Αθλητική Επιτροπή, Προπονητές, και Γονείς) και αξιοποιώντας κατά καλύτερο τρόπο τις επιχορηγήσεις της ΟΑΚ και του ΚΟΑ, κατάφεραν να δημιουργήσουν τη σωστή υποδομή για την ανάπτυξη του αθλήματος και κατ’ επέκταση την ανάδειξη νεαρών πρωταθλητών που αντιπροσωπεύουν επάξια τον Όμιλο και την Κύπρο στα διαφορά Πρωταθλήματα. 

Σημαντική στην ανοδική πορεία του Ομίλου ήταν η συμβολή του τέως Προέδρου κου Κώστα Κάσινου και των προπονητών Κρίστιαν Κοστόφ, Νικόλα Κωνσταντίνου, Ελένης Πηλαβά, και Άκη Ασπρόφτα που κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα στους νεαρούς αντισφαιριστές ότι οι διακρίσεις και οι επιτυχίες έρχονται μετά από σκληρή δουλεία και πειθαρχία. 

Τον Δεκέμβριο του 1998 έγινε ο καταρτισμός σε σώμα μετά από τις εκλογές και αναδέχθηκαν οι κ.κ. Κώστας Κάσινος (Πρόεδρος) Χρίστος Χριστοδούλου (Αντιπρόεδρος) Σταύρος Ιωάννου (Γενικός Γραμματέας) Κυριάκος Ζήσιμος (Ταμίας) Μαρί Μισιρλή, Μίκης Παλμύρης, Άκης Ιωαννίδης, Εύρος Στυλιανίδης και Φίλιππος Ψύλλας όπου και ανακήρυξαν σε Επίτιμο Μέλος τον κον Σπύρο Χαραλάμπους. 


Από τα εγκαίνια των Γηπέδων 9 και 10 δωρεά της οικογένειας Ριαλά εις μνήμη των παιδιών τους Αλέξη και Λή Ριαλά απο τον Υπουργό Υγείας κον Φρίξο Σαββίδη.

Το καλοκαίρι του 1999 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου προσέλαβε τον μέχρι τότε έμπειρο Σέρβο Προπονητή κον Μπόγιαν Σίμικ και λίγο αργότερα τον προπονητή κον Φίλιπ Αλκιβιάδη, ο οποίος είχε και ο ίδιος επιτελέσει μέλος της επίλεκτης ομάδας του Ομίλου. 

Τον Σεπτέμβριο του 2000, το Διοικητικό Συμβούλιο προσέλαβε την κα Έλενα Αλκιβιάδου στην θέση της Εκτελεστικής Γραμματέως για την καλύτερη λειτουργία του Ομίλου. 

Τον Σεπτέμβριο του 2001, μετά από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και με την συνεργασία της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου διεξήχθησαν στο Όμιλο οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης όπου έλαβαν μέρος 50 αθλητές κάτω των 14 χρονών από 7 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και αρκετούς από τους αθλητές του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου οι οποίοι και πέτυχαν πολύ καλά αποτελέσματα ιδίως ο αθλητής του ΟΑΑ, Κρίστοφερ Κουτρουζάς. Η διεξαγωγή των αγώνων στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις όπου και ο Διευθυντής της ITF (Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης) κος Σαντίλι έστειλε στην ΟΑΚ και στο ΟΑΑ συγχαρητήρια επιστολή, και λίγο αργότερα απέστειλε πρόσκληση για την διοργάνωση ξανά των ίδιων αγώνων για την επόμενη χρονιά. (2002) 


Απο την βράβευση των αθλητών στο Κύπελλο Αφροδίτη όπου και διακρίνονται  οι κ.κ Φίλιος Χριστοδούλου, Γιώργος Βασιλειάδης, Κώστας Κάσινος, Άκης Ιωαννίδης  Σταύρος Ιωάννου και ο νεαρός τότε αθλητής του Ομίλου Κρίστοφερ Κουτρουζάς.

Τον Δεκέμβριο του 2001 το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείτο από τους κ.κ. Κώστα Κάσινο (Πρόεδρο) Κυριάκο Ζήσιμο (Αντιπρόεδρο) Ιωάννα Σπυρίδη (Γενικό Γραμματέα) Αντρέα Χρίστου (Ταμία) Μαρί Μισιρλή, Μίκη Παλμυρη, Σταύρο Ιωαννίδη, και Χρίστο Στέκα (Συμβούλους) έκρινε αναγκαίο και προς το συμφέρον του Ομίλου, την διαφοροποίηση του Καταστατικού. Η πράξη αυτή για αναβάθμιση και εκμοντερνοποίηση των προνοιών του καταστατικού έγινε με την βοήθεια του μέλους του Ομίλου Κου. Γιώργου Μισιρλή. Κατά γενική ομολογία οι αλλαγές αυτές έφεραν τήν γενικήν ικανοποίηση των μελών του Ομίλου και ακολούθως το Διοικητικο Συμβούλιο προχώρησε και καταχώρησε το νέο καταστατικό στο Μητρώο Σωματίων του Υπουργίου Εσσωτερικών.

Τον Μάρτιο του 2001 ο Όμιλος προσέλαβε τον μέχρι τότε βοηθό Ομοσπονδιακό Προπονητή Γεωργιανό κον Ντάβιτ Ισλάτοβ. 

Τον Φεβρουάριο του 2002 καταρτίστηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείτο από τους κ.κ. Κώστα Κάσινο (Πρόεδρο) Γιώργο Μισιρλή (Αντιπρόεδρο) Σταύρο Ιωάννου (Γενικό Γραμματέα) Κυριάκο Ζησιμο (Ταμία) Σταύρο Ιωαννίδη, Μίκη Παλμυρη, και Άκη Ιωαννίδη (Συμβούλους). 

Τον Απρίλιο του 2002 Όμιλος κατέκτησε για 2η φορά το Παγκύπριο Διασωματειακό Πρωτάθλημα. 

Τον Σεπτέμβριο του 2002, διεξήχθησαν για 2η φορά στο Όμιλο οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης μετά από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης. Σ’ αυτό έλαβαν μέρος και αρκετοί από τους αθλητές του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου οι οποίοι και πέτυχαν πολύ καλά αποτελέσματα και ιδίως ο αθλητής του Ομίλου ο Νεόφυτος Ιωαννίδης. Με την συμβολή της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ) , ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου καθιερώθηκε σαν μόνιμη έδρα για τη διεξαγωγή διεθνών τουρνουά, και άλλων μεγάλων αθλητικών συναντήσεων. 

Τον επόμενο χρόνο, το 2003 Ο Όμιλος κατέκτησε για 3η φορά το Παγκύπριο Διασωματειακό Πρωτάθλημα. Ο Όμιλος έχει αναρριχηθεί στα υψηλότερα σκαλοπάτια της Παγκύπριας κατάταξης ξεπερνώντας ομίλους με μακρόχρονη ιστορία σε επιδώσεις. Την ιδία χρονιά εφαρμόζεται για πρώτη φορά το νέο αθλητικό σχέδιο της Ομοσπονδίας το οποίο αφορά το γυναικείο τένις με υπεύθυνο προπονητή την κα Ελένη Πηλαβά και τον κον Νεοκλή Νεοκλέους. 

Τον Μάρτιο του 2004 εκλέγεται νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείτο από τους κ.κ. Σταύρο Ιωάννου (Πρόεδρο) Μίκη Παλμυρη (Αντιπρόεδρο) Κυριάκο Ζησιμο (Γενικό Γραμματέα) Δημήτρη Μεταξά (Ταμία) Ελένη Πηλαβά, Χρίστο Στέκα, και Γιάννο Βωνίατη (Συμβούλους) 


Ο τέως Πρόεδρος Σταύρος Ιωάννου στην βράβευση της Ομάδας του Ομίλου.


Με την πάροδο του χρόνου το 2004 είναι πλέον πολλοί οι αθλητές του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου που έχουν να επιδείξουν, ο καθένας και η καθεμιά ξεχωριστά, σημαντικότατες επιτυχίες. Τα ονόματά τους: Μιχάλης Αθηνοδωρου, Ντήν Γεωργίου, Κρίστοφερ Κουτρουζάς βρέθηκαν σε πολύ υψηλές θέσεις της Παγκύπριας κατάταξης γράφοντας πραγματική ιστορία για τον Όμιλό μας αλλά και για το Κυπριακό τένις γενικότερα. 


Πιστοποιητικό ΚΟΑ Αθλητικής Αναγνώρισης του Ομίλου

Τον ίδιο χρόνο, τον Μάιο του 2004, ο Όμιλος κατέκτησε πανηγυρικά για 4η φορά το Παγκύπριο Διασωματειακό Πρωτάθλημα. 

Όλες αυτές οι επιτυχίες ήταν φυσικό να αποτελέσουν και αποτέλεσαν πόλο έλξης για παιδιά μικρότερης ηλικίας που έσπευσαν να γίνουν μέλη της αθλητικής ομάδας του Ομίλου με σκοπό να μπορέσουν να φτάσουν κάποτε ή και να ξεπεράσουν όλους τους παραπάνω αθλητές που είχαν σαν πρότυπα και ινδάλματα. Αγάπησαν γρήγορα το άθλημα και σήμερα πρωταγωνιστούν κι αυτά, στις κατηγορίες των παίδων και των εφήβων, σε όλα τα Τουρνουά που λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο και στην Ευρώπη. Σ’ ένα τέτοιο αποτέλεσμα βέβαια, συνετέλεσε η μεθοδική και συστηματική δουλειά που γίνεται από τους προπονητές του Ομίλου, το οποίο απαρτίζεται από καταξιωμένους στο χώρο πρώην αντισφαιριστών. 

Τον Απρίλιο του 2005 Όμιλος κατέκτησε για 5η φορά και 3η συνεχόμενη το Παγκύπριο Διασωματειακό Πρωτάθλημα. 

Τον Ιανουάριο του 2006 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου σε ένδειξη αγάπης και εκτίμησης προς τον Μάρκο Παγδατή τον ανακήρυξε σε Επίτιμο Μέλος του Ομίλου σε εκδήλωση που έγινε προς τιμή του μετά την παγκόσμια επιτυχία του να αγωνιστεί στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν γράφοντας την πιο χρυσή σελίδα του Κυπριακού Αθλητισμού. 


Το Επίτιμο Μέλος του Ομίλου κος Μάρκος Παγδατής 


Αναμνηστική φωτογραφία του Μάρκου Παγδατή με τα νεαρά παιδία του Ομίλου το 2006. 

Τον Μάρτιο του 2006 το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείτο από τους κ.κ. Μίκη Παλμύρη (Πρόεδρο) Χρίστο Χριστοδούλου(Αντιπρόεδρο) Κώστα Σιοπαχά (Γενικό Γραμματέα) Δημήτρη Μεταξά (Ταμία) Ροδίων Παναγιώτου, Ελένη Πηλαβα, και Αντρέα Δημητρίου (Συμβούλους) πραγματοποίησε την κατασκευή 2 γηπέδων μίνι-τένις για τα πάμπολλα παιδία που ένταξε ο Όμιλος στην ακαδημία του, προσφέροντας τους την ευκαιρία να ασχοληθούν με το άθλημα, και αποφεύγοντας επικίνδυνες διεξόδους. 

Το Ιούνιο του 2006 αναδείχτηκε για 6η φορά και 4η συνεχόμενη χρονιά Πρωταθλητής στο Παγκύπριο Διασωματειακό Πρωτάθλημα. 

Τον Σεπτέμβριο του 2006 προσλήφθηκε ο έμπειρος προπονητής κος Νεοκλής Νεοκλέους πρώην πρωταθλητής Κύπρου ο οποίος διατέλεσε μέλος με 16 συμμετοχές με την εθνική κυπριακή ομάδα του Davis Cup. 

Το Σεπτέμβριο του 2006 διεξήχθητε με τεράστια επιτυχία το 3ο Πρωτάθλημα Αφροδίτη με την συνεργασία της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου όπου διακρίθηκαν δυο αθλητές του Ομίλου, οι Ντην Γεωργίου και ο Αντρέας Δαμιανού. 

Τον Μάρτιο του 2007 εκλέγηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείτο από τους κ.κ. Μίκη Παλμύρη (Πρόεδρο) Ροδίων Παναγιώτου (Αντιπρόεδρο) Κώστα Σιοπαχα (Γενικό Γραμματέα) Κυριάκο Τουμαζή (Ταμία) Ελένη Πηλαβά, Φίλιππο Ψύλλα και Αντρέα Δημητρίου (Συμβούλους) 

Το Ιούνιο του 2007 ο Όμιλος αναδείχτηκε για 7η φορά και 5η συνεχόμενη χρονιά Πρωταθλητής στο Παγκύπριο Διασωματειακό Πρωτάθλημα. 

Η Πρωταθλήτρια ομάδα του Διασωματειακού Πρωταθλήματος 

Τον Σεπτέμβριο του 2007 προσλήφθηκε ο νεαρός προπονητής  κος Κρίστοφερ Κουτρουζάς νυν  πρωταθλητής Κύπρου ο οποίος  διατελεί μέλος της εθνικής κυπριακής ομάδας του Davis Cup απο το 2007 μέχρι και σήμερα.


Οι Αθλητές του Ομίλου, Demetri Taktakishvili, Κρίστοφερ Κουτρουζάς, Ντήν Γεωργίου και Αντρέας Δαμιανού 

Τον Μάρτιο του 2007 έγινε η βελτίωση και αντικατάσταση όλων των προβολέων των γηπέδων του Ομίλου με καινούργια φωτιστικά τύπου “ metal halite” 

Τον Σεπτέμβριο του 2008 διεξάγεται στο Όμιλο, με πολύ μεγάλη επιτυχία για 4η φορά το Κύπελλο Αφροδίτη, κατηγοριας 4, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ)  της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου για παιδιά κάτω των 18 χρόνων. Το ενδιαφέρον για συμμετοχές απο χώρες του εξωτερικού   ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά αφού έλαβαν μέρος αθλητές από 28  χώρες συμπεριλαμβάνοντας και της Κύπρου, με το σύνολο των αθλητών να ξεπερνά τους εκατό.


Η απονομή επάθλων κατά την τελετή λήξης του Κυπέλλου Αφροδίτη 


Ο τέως Πρόεδρος κος  Μίκης Παλμύρης στην απονομή επάθλων στον αθλητή του Ομίλου  Demetri Taktakishvili. 

Το Οκτώβριο του 2008 ο Όμιλος αναδείχτηκε για 8η φορά και 6η συνεχόμενη χρονιά Πρωταθλητής στο Παγκύπριο Διασωματειακό Πρωτάθλημα. 

Τον Μάρτιο του 2009 το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείτο από τους κ.κ. Σταύρο Ιωάννου (Πρόεδρο) Ροδίων Παναγιώτου (Αντιπρόεδρο) Κώστα Σιοπαχα (Γενικό Γραμματέα) Κυριάκο Τουμαζή (Ταμία) Αλέξη Τουμαζή, Δρ. Αργύρη Αργυρίου, Σταύρο Ιωαννίδη, και Νικολ Ευσταθίου (Συμβούλους) ενέκριναν το νέο και αναβαθμισμένο μοντέρνο λογότυπο tου Ομίλου προσφορά της εταιρίας “Consulo”  του κου Ισίδωρου Κολώτα. 


Το νέο λογότυπο του Ομίλου 

Τον Ιούλιο του 2009 επιτυγχάνεται και υπογράφεται μετά από πάμπολλες προσπάθειες και διαδικασίες η νέα σύμβαση μίσθωσης μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών κου Νεοκλή Συλικιώτη υπό την ιδιότητα του ως Κηδεμόνα των Τουρκοκυπριακών Περιουσιών της ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑΦ, και του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου για τα γήπεδα αρ. 1, 9, 10 και τον χώρο των 3 μίνι τένις. 


Στην απονομή επάθλων κατά την τελετή λήξης του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος 2009 οι κ.κ Κώστας Παπακώστας, Φίλιος Χριστοδούλου, Νίκος Νικολαίδης, Σταύρος Ιωάννου και Ροδίων Παναγιώτου. 


Η κάτοψη του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου 

Την 1η Σεπτεμβρίου 2009, μετά απο συντονισμένες προσπάθειες με την συμβολή του Διοικητικού Συμβούλιου και την βοήθεια δια του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ) κου Φίλιου Χριστοδούλου ο Όμιλος εντάχτηκε στους προσφυγικούς σχεδιασμούς του ΚΟΑ και έτσι ξεκίνησε να επωφελείται οικονομικά. 

Τον Σεπτέμβριο του 2009 προσλήφθηκε ο έμπειρος προπονητής κος Πέτρος Παγδατής πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής και πρωταθλητής Κύπρου ο οποίος διατέλεσε μέλος της εθνικής κυπριακής ομάδα του Davis Cup απο το 1996 μεχρι το2008. 

Τον Νοέμβριο 2009 εφαρμόστηκε η ανάπτυξη του μίνι τένις στον Όμιλο σε παιδία από ηλικίες από 5 μέχρι 7 χρόνων από τους προπονητές τον κον Δημήτρη Ιωαννίδη και την κα Ελένη Πηλαβά. 

Το Φεβρουάριο του 2010 ο Όμιλος αναδείχτηκε για 9η φορά και 8η τα τελευταία 9 χρόνια Πρωταθλητής στο Παγκύπριο Διασωματειακό Πρωτάθλημα. 


Η Πρωταθλήτρια ομάδα 2010 του Διασωματειακού Πρωταθλήματος


Τον Ιούλιο του 2010 αντικαταστήθηκε ο πλαστικός χορτοτάπητας των  γηπέδων 1 και 8 αφου προηγουμένος έγιναν ξανά πρέμιξ, ένα έργο το κόστος του οποίου ανάλαβε εξολοκλήρου ο Μέγας Χορηγός του Ομίλου, η Russian Commercial Bank. 
 
Τον Σεπτέμβριο του 2010 η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου αναγωρίζοντας τις δυνατότητες, την συνέπεια και την εμπειρία του Ομίλου  διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία  στον Όμιλο, για 5η φορά, το Κύπελλο Αφριδίτη, κατηγορίας 4, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) υπο την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ)  για παιδιά κάτω των 18 χρόνων. Το ενδιαφέρον και πάλι για συμμετοχές απο χώρες του εξωτερικού είχε ξεπεράσει τις είκοσι με σύνολο αθλητών τους ογδόντα.

Τον Οκτώβριο του 2010 προσλήφθηκε η κα Έλενα Κωνσταντίνου καθηγήτρια Σωματικής Αγωγής με ειδικότητα στο τένις με σκοπό την αναβάθμιση του μίνι τένις στα ειδικά διαμορφωμένα  καινούργια γήπεδα.

Το Σαββατοκυρίακο 5 και 6 Φεβρουαρίου 2011  ο Ομιλος για να προβάλει το κοινωνικό του πρόσωπο φιλοξένησε υπό την αιγίδα της Ομοπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ) Ημερίδα Τένις στη μνήμη του αείμνηστου  φίλου  και συνεργάτη του τένις Κώστα Ιωάννου που συνδιοργανωσε με μαγάλη επιτυχία, η πρώτη στο ίδος της,  στις εγκαταστάσεις του μαζί  με το Σπόρτινγκ Κλαπ Λεμεσού και τις Σχολές Τένις, Ιωαννίδη και Avantage. Ήταν μια εκδήλωση που σημείωσε τεράστια επιτυχία απο απόψεως συμμετοχών αθλητών που προέτρεξαν στο κάλεσμα για ανθρώπινη αλληλεγγύη και συμπαράσταση. 

Τον Φεβρουάριο του 2011 με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση διαπιστώθηκε ότι ο Όμιλος εξακολουθεί να είναι ο κύριος πρωταγονιστής της Κυπριακής Αντισφαίρισης αφού αναδείχθηκε για 10η φορά και 9η τα τελευταία 10 χρόνια Πρωταθλητής στο Παγκύπριο Διασωματιακό Πρωτάθλημα.

Στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ) απονέμει στον προπονητή του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμόχώστου κον Φίλιπ Αλκιβιάδη τιμιτική διάκριση ως προπονητής της χρονιάς.

Στις 19 Μαρτίου 2011 στην Τακτική Γενκή Συνέλευση των Μελών αναδείχτηκε το νυν Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται απο τους κ.κ Ροδίων Παναγιώτου (Πρόεδρος)  Μίκυς Παλμύρης (Αντιπρόεδρος) Μηχάλης Ομήρου (Γενικός Γραμματέας)  Πόλυς Πολυβίου (Ταμιας) Αντρέας Χρίστου, Τάσος Χ' Λοιζής και Δημήτρης Νικολολόπουλος (Συμβούλους).

Από το 1998 ήταν η αρχή μιας τεράστιας αλυσίδας αγωνιστικών επιτυχιών για τον Όμιλο με τη θεσμοθέτηση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος, και μέχρι σήμερα το 2010, η αγωνιστική ομάδα του Ομίλου διαγράφει μία λαμπρή και επιτυχημένη πορεία, κερδίζοντας διαδοχικά και να αναδεικνύεται κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια Παγκυπριονίκης Πρωταθλητής Όμιλος στο ετήσιο Διασωματειακό πρωτάθλημα, της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου. Φαινόμενο μοναδικό για αθλητικό σωματείο στα Κυπριακά χρονικά όπου μέσα από την ακαδημία του ομίλου, τα φυτώρια που βλάστησαν τόσα ταλέντα του Κυπριακού τένις, αναδείχθηκαν γνωστά ονόματα αθλητών, με πολλές διακρίσεις σε ατομικό και Παγκύπριο επίπεδο όπως οι Ελένη Παλαβά, Μαρίνος Παγδατής, Μαρί Μισιρλή, Αντρέας Θαλασσινός, Περσέλλα Ιωαννίδου, Αντώνης και Γιάννης Μισιρλής και μια ολόκληρη στρατιά από νεαρούς ταλαντούχους αντισφαιριστές κ.ά. Επίσης το φυτώριο της σχολής προετοιμάζει ακατάπαυστα τις επόμενες γενιές μικρών αθλητών. 


Προπονητές του Ομίλου κ.κ Φίλιπ Αλκιβιάδης, Κρίστοφερ Κουτρουζάς, Πέτρος Παγδατής και Νικόλας Κωνσταντίνου.

Σήμερα το 2010, ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου, με 120 περίπου ενεργά μέλη και πάνω από 450 παιδιά, που αθλούνται στις προπονητικές του σχολές, μετά από τόσα χρόνια συνεπούς και αξιόλογης προσφοράς, έχει να επιδείξει άρτιες εγκαταστάσεις και υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών. 

Το τένις στην Κύπρο, στο έτος 2011, στηριζόμενο στις επιτυχίες του κορυφαίου και διάσημου πλέον Κύπριου τενίστα Μάρκου Παγδατή που άναψε την σπίθα που χρειαζόταν για να δημιουργηθεί μια πλειάδα πρωταθλητών, έχουμε και την παράδοση των 86 χρόνων και εκτοξεύεται στο μέλλον, αποτελώντας ένα λαοπρόβλητο άθλημα για όλες τις ηλικίες, ικανό να προσφέρει απαράμιλλες συγκινήσεις. 

Την τελευταία δεκαετία έχει αναπτύξει ξεχωριστή δραστηριότητα στον χώρο του Τένις δημιουργώντας σχολή για παιδιά από ηλικίας 5 έως 18 χρονών. Την επιμέλεια της λειτουργίας της ακαδημίας έχουν 6 επαγγελματίες προπονητές, και 3 συνεργάτες προπονητές όλοι απόφοιτοι πανεπιστήμιων με ειδικότητα το τένις η κατόχων διπλωμάτων τένις και σ’ αυτές αθλούνται, παιδιά που ασχολούνται με το αγωνιστικό ή το ψυχαγωγικό τένις, πάντοτε με την γόνιμη συνεργασία των μέχρι σήμερα εκλεγμένων Διοικητικών Συμβουλίων του Ομίλου. Επιπλέον τις πρωινές ώρες παρέχονται μαθήματα Τένις σε ενήλικες που επιθυμούν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με το άθλημα. 

Για τα αγωνιστικά τμήματα του Ομίλου, όπου αθλούνται αρκετά παιδιά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ειδικός Γυμναστής για την αθλητική και ψυχολογική υποστήριξή τους. Οι αθλητές που διακρίνονται από την πιο πάνω σχολή επανδρώνουν την Διασωματειακή Αθλητική Ομάδα του Ομίλου και συμμετέχουν στο Διασωματειακό Πρωτάθλημα κάθε χρόνο που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου, και σε Ευρωπαϊκούς αγώνες και που εκπροσωπούν Διεθνώς την Χώρα μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου προσβλέποντας στην συνεχή συμπαράσταση τόσο της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου όσο και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, είναι αποφασισμένο να εντείνει τις προσπάθειές του για την διάδοση το αθλήματος του τένις και να δώσει την δυνατότητα, σε όσο το δυνατόν σε περισσότερα παιδιά, να ασχοληθούν με το άθλημα αυτό. 

Ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου διοικείται από την Γενική Συνέλευση των μελών του και από επταμελές (7) Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση των τακτικών μελών του. Η προσωρινή του έδρα και ιδιαίτερα οι εγκαταστάσεις των δέκα (10) γηπέδων Τένις μαζί με το ιδιόκτητο οίκημα τα οποία έχουν παραχωρηθεί από την Δημοτική Αρχή σε Τουρκοκυπριακή γη, ιδιοκτησία του ΕΦΚΑΦ, βρίσκονται στην οδό Μεσαορίας στην Λεμεσό μέχρι την απελευθέρωση της Αμμοχώστου και την επιστροφή της στους νόμιμους κατοίκους της. 


Τα 10 γήπεδα του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου 

Οι σκοποί του ομίλου είναι:

  • Η διατήρηση της μνήμης της Αμμοχώστου και η συμβολή στον αγώνα για επιστροφή,
  • Η ανάπτυξη της φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών,
  • Η προώθηση της αντισφαίρισης και του αθλητικού πνεύματος,
  • Η δημιουργία προϋποθέσεων για τη συνεχή και αυτοδύναμη ανάπτυξη του Αθλητισμού της περιοχής με βάση τις τοπικές δυνάμεις και γενικότερα η προώθηση της ενδογενούς ανάπτυξης,
  • Η ανάδειξη του Αθλητισμού ως τρόπου ζωής και ανάπτυξης του Αθλητικού ιδεώδους,
  • Η συμμετοχή των Αθλητών του σε αγώνες,
  • Η εξεύρεση πόρων από τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα,
  • Την άθληση και την ψυχαγωγία των μελών του.

Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφερθούμε επίσης στο σχεδιασμό για επέκταση, εκσυγχρονισμό, και αναβάθμιση για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου, προσβλέποντας να δημιουργηθεί ένα αθλητικό κέντρο πρότυπο για την περιοχή, με διεθνή αναγνώριση, όπου έχουν προγραμματισθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη (προγραμματισμός της επόμενης τριετίας) έχουν αποτυπωθεί ακολούθως: 


Η προτεινόμενη μεγάλη βεράντα και αίθουσα εντευκτηρίου στον 1ο όροφο 


Στα δεξιά το προτεινόμενο νέο κλειστό και σύγχρονο γυμναστήριο 


Το προτεινόμενο νέο κτίριο εστίασης με μεγάλη βεράντα στον 1ο όροφο 


Οι προτεινόμενοι νέοι χώροι στάθμευσης 


Η προτεινόμενη διαμόρφωση περιβαλλοντικού χώρου

 

  • νέα ακριλική επιφάνεια σε 3 γήπεδα,
  • νέο κλειστό και σύγχρονο γυμναστήριο,
  • νέο κτίριο εστίασης με μεγάλη βεράντα και αίθουσα εντευκτηρίου στον 1ο όροφο,
  • διαμόρφωση περιβαλλοντικού χώρου,
  • αποδυτήρια & αποχωρητήρια,
  • κατάστημα αθλητικού υλικού,
  • δωμάτιο μελέτης για παΐδια (βιβλιοθήκη)
  • νέοι χώροι στάθμευσης.
  • Σκοπός μας επίσης είναι το κέντρο αυτό να προσελκύσει ένα κομμάτι του αθλητικού τουρισμού και να αποτελέσει το προπονητικό κέντρο προετοιμασίας ομάδων του εξωτερικού με την συνεργασία της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου και άλλων φορέων.

Θα ήταν παράλειψη να μην πούμε ότι η φυσική έδρα του Ομίλου εξακολουθεί να βρίσκεται στην Αμμόχωστο και πιστεύεται ότι το προσφυγικό αυτό σωματείο συμβάλλει με τις επιτυχίες στη διατήρηση της μνήμης της κατεχόμενης Αμμοχώστου, και αποτελεί παράδειγμα αθλητικού οργανισμού προς μίμηση. Δεν ξεχνούμε και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για την επιστροφή μας εκεί που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, στην Πόλη των ανεμόμυλων και του πορτοκαλιού. 

Ροδίων Παναγιώτου
Απρίλιος 2011

Καιρός  Click for Akrotiri, Cyprus Forecast Πως να μας βρείτε 
View Famagusta Tennis Club in a larger map
txtViewTheWeather 
Κοινωνική δικτύωση